Oreganon står kvar där den först fanns i trädgården, men dessutom har jag lite i odlingslådan med kryddväxter. Den får hållas efter noga vill jag lova. Annars tar den över helt. Jag klipper även ner den några gånger per säsong så att den inte går i blom i odligslådan. Den andra däremot låter jag vara. Den är fin i blom och bra dragväxt för bin, humlor och fjärilar.
Idag blev det grekisk bifteki med färsk oregano och egen vitlök i kryddningen. Klyftpotatis och tzatziki till.
10 biffar:
600 g nötfärs
1/2 dl mellangrädde
1/2 dl ströbröd
1,25 tsk salt
1 hackad och stekt gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl färsk oregano
lite torkad timjan
svartpeppar ur kvarn
1 pkt fetaost att lägga i mitten av varje biff.
Blanda ingredienserna till biffarna. tryck in en bit fetaost i varje biff. Stek på god värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar