onsdag 29 augusti 2012

I gränsen mellan sommar och höst

Oj, vad tiden sprang i väg när semestern tog slut. Det blev inte mycket energi kvar till bloggande inte. Men nu är vår skolas årliga "karneval" avklarad, så nu ska nog arbetslivet återgå till lite mer rutiner.

Som vanligt så här års kan jag se spåren av förra årets och vårens misstag. Värst i år är solrabatten, där jag planterade koreansk anisisop "Liqurice white" i våras. De stod så försynta i en annan rabatt och jag tänkte att de med sina limefärgade spiror skulle kunna lugna ner allt rosa i solrabatten. Det rosa består av röd rudbeckia "starlight",  höstflox "Junior dream"och rosenflockel. Och det lugnade ju onekligen ner det rosa intrycket - alldeles för mycket! Anisisopen blev nämligen så lycklig över den ökade mängden sol att den satte igång att växa helt makalöst. Så nu skymmer den allt det rosa utom rosenflockeln. Går och kastar onda ögat på rabatten varje dag och längtar till att jag kan flytta runt plantorna så att det kan bli rätt till nästa säsong.

Finast just nu är luktärtorna. Jag är förvånad över hur sent de kom igång att växa, men sedan ett par veckor tillbaka är de äntligen maffiga och blommar generöst. Flera gånger om dagen måste jag gå ut och sniffa på dem. Underbart!Nu håller jag tummarna för lite bättre väder (i skrivande stund dundrar åskan utanför) så att jag kan ut och gräva klart en rabatt jag började med för flera veckor sedan.

Må gott alla!


Kattis

1 kommentar:

  1. Här skiner solen :-) Äntligen! Jo, ibland är det klurigt att få till det. Hade samma upplevelse med min malva. Bara till att göra om och göra rätt.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera