söndag 12 augusti 2012

Fynd!

I fredags var jag och familjen på Coop. Medan maken och sönerna plockade åt sig fredagsmys i godishyllan smet jag ut på trädgårdsavdelningen för att se om det fanns något trevligt på rea. De hade mest höstblommande perenner till fullpris, och jag skulle precis ge upp när jag får syn på ett bord med stäppsalvia ,'ostfriesland', för fem kronor styck!!!! Köpte tio plantor. Maken undrade vad jag skulle ha så många till. Som om det skulle vara ett problem att ha många stäppsalvior......
Men jag har faktiskt en plan. I en släntrabatt ska de bli massplantering av olika stäppsalvior tillsammans med daggkåpa. En kombination jag såg på flera ställen när vi var på semester i Ystad förra året. Planteringen påbörjades i våras och med fredagens fynd kan jag förverkliga resten.

Må gott alla!
Kattis

Mina fynd för fem kronor styck; Salvia nemorosa 'ostfriesland'.  Lite tilltufsade och överblommade, men det spelar ju ingen roll.

I slänten började jag redan i våras att plantera olika stäppsalvior med jättedaggkåpa. Tjusigast av alla stäppsalvior tycker jag är Caradonna till vänster i bild. Eleganta lila spiror på nästan svarta stjälkar. Otfriesland är lite buskigare i växtsättet. Med olika sorter blir blomningen längre.


2 kommentarer:

 1. Vilket otroligt fynd! Grattis till det.
  Det blev lite mer än fredagsmys.. hi hi...
  Rabattmys.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vilket fynd! 5 kronor...Låter som en dröm! Vilken fin blogg du har!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera