fredag 6 juli 2012

Nu är det krig!

Jag och familjen har varit en vecka på Mallorca. Inte så mycket trädgård, men desto mer sol, bad och vackra bilturer i bergen. (Vi åkte faktiskt förbi en botanisk trädgård, men ungarna var inte på humör för blommor i den nära 40-gradiga värmen, det får bli en annan gång)När jag kommer hem är detta det första jag ser när jag tar en tur i trädgården. Ve och fasa! Salladen odlas i upphöjda lådor och sniglarna har inte fattat tidigare att det finns godsaker där uppe.
 I nedre delen av trädgården är i princip ALLT uppätit. Även växter de aldrig brukar ge sig på som stjärnflocka och nepeta.Samma sak i krukorna med frösådd steppsalvia. EN stackars salvia har fått växa upp.


Innan resan klippte jag endast omkring 20 sniglar per dag. Det var betydligt värre i början av säsongen, så mina rundor hade definitivt gett resultat. Nu blev det ca 150 första kvällen hemma. Så nu har jag förklarat krig! Maken skickades att köpa snigelfritt, som ströddes ut i gårkväll. Hoppas det hjälper. Detta är verkligen värsta snigelåret någonsin.

Må gott alla!
Kattis

1 kommentar:

  1. Jo, jag tror det är värre än någonsin för många av oss. Jag funderar själv på att lägga ner hela mig grönsaksodling. Inte bara för sniglarna, men dom med. Inte är det kul. Skitdjur från helvetet!

    SvaraRadera