lördag 26 maj 2012

Rabarbertider

En stor del av trädgården består bara av en gigantisk kompost/ogrässlänt där det växer nässlor och vindor. Har inte hunnit ta tag i den delen av trädgården än. I denna gigantiska kompost kan man hitta allt möjligt från de tidigare ägarna. Diverse krossade krukor (och för all del en och annan hel), byggnadsmaterial, däck, murkna slipers......
För flera år sedan fick jag syn på en liten ynklig rabraberplanta bland kaoset. Jag planterade om den, men den fortsatte att vara ynklig. Jag tröttnade och slängde den på den riktiga komposten och glömde bort den. Våren efter får jag syn på något grönt som frodas. Rabarbern hade verkligen fått en nystart av kompostjorden. Den får står kvar där tillsvidare. Nu växer den som aldrig förr.

Här är något att avnjuta i bersån!
Kattis

Rabarberpaj

Pajdeg
150 g smält smör
3 dl (180 g) vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl créme fraiche eller turkisk yoghurt
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
några skälkar rabarber. skurna

Rör ihop delgen och tryck ut den i en pajform. Ställ i frysen en stund.
Rör ihop fyllningen och häll i det frusna pajskalet.
grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med glass.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar