måndag 14 maj 2012

Handligsförlamad

Igår spenderade jag flera timmar i trädgården. Resultat; inte mycket. Jag tycker mest att jag går omkring och är förvirrad.
Är det något jag är dålig på så är det att tänka ut vilka växter som harmonierar med varandra. Jag kan se om det blir bra. Men för att komma dit krävs en lång rad av trial and error.
Förra sommaren när min famij var i Skåne såg jag kombinationen stäppsalvia och jättedaggkåpa på flera ställem. Fantastiskt vackert! Jag har en slänt med lite blandad kompott i och där tänkte jag nu att det skulle bli just daggkåpa och några olika sorters stäppsalvia. Men........ För att det ska fungera måste ju rosorna (the fairy) flytta. Kanske till nya "boumerang-rabatten". Men då måste ju de växterna som redan finns där flytta till Gud vet vart.
Pust och stön. Inget blir gjort.

Må majsolen lysa över er!
Kattis

I den här slänten med lite blandad växtlighet ska det bli stäppsalvia och daggkåpa. Men det innebär att rosorna längst bort i bild ska flytta......

Lite annat vackert denna helg

En rönn av okänd sort som frösått sig i slänten. Den ger lite skräpigt intryck, men får vara kvar för att blommorna är så fina på våren och bären har så fin färg i höst.

Ömsom regn ömsom sol gav vacker daggkåpa.

3 kommentarer:

 1. Din knallrosa ros frodas i min rabatt. Skulle jag ha klippt ner den? Nu är det väl för sent?

  SvaraRadera
 2. Chockrosa vill jag minnas att den var. Tror (med hjälp av allt om trädgårds forum) att det är en John Cabot. Det är en buskros och man brukar klippa dem "när björkarna har musöron". Har den inte frusit kan du låta den vara eller bara "frisera" den lite.

  SvaraRadera
 3. du grubblade på den vita gräslöken kan du vänta lite så kan jag skicka en liten bit av den...påminn mig bara.
  ha en underbar helg!!

  SvaraRadera