lördag 5 augusti 2017

Bifteki med färsk oregano

När vi flyttade in i vårt hus var trädgården inte mycket att hurra för. Visst, det fans lite träd, men när det gäller perenner och örter kammade vi i princip noll. Ett av undantagen var dock oregano. Inte konstigt kanske med tanke på att det i princip är ett ogräs. Även om det är ett vackert sådant.
Oreganon står kvar där den först fanns i trädgården, men dessutom har jag lite i odlingslådan med kryddväxter. Den får hållas efter noga vill jag lova. Annars tar den över helt. Jag klipper även ner den några gånger per säsong så att den inte går i blom i odligslådan. Den andra däremot låter jag vara. Den är fin i blom och bra dragväxt för bin, humlor och fjärilar.

Idag blev det grekisk bifteki med färsk oregano och egen vitlök i kryddningen. Klyftpotatis och tzatziki till.

10 biffar:

600 g nötfärs
1/2 dl mellangrädde
1/2 dl ströbröd
1,25 tsk salt
1 hackad och stekt gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl färsk oregano
lite torkad timjan
svartpeppar ur kvarn
1 pkt fetaost att lägga i mitten av varje biff.

Blanda ingredienserna till biffarna. tryck in en bit fetaost i varje biff. Stek på god värme.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar