måndag 12 mars 2012

Tack brännässlan!

Vilket fantastiskt vårväder dagen bjudit på. Svårt att tro att det bara är mitten på mars. Jag har gått omkring i trädgården och letat vårtecken. Jag krafsar i löven för att se om där finns något grönt under. Det gör det på sina håll. Just nu önskar jag tiden kunde gå lite fortare. Väx mer!! I maj kommer jag önska att tiden gick långsammare.
Jag passar på att dra upp lite ogräs som dessvärre överlever vintern mer än gärna. När jag kommer in känner jag att jag bränt fingret på en brännässla. Vilken sommarkänsla. Tack för det lilla brännässlan!

Njut av vårsolen!
Kattis

På fönsterbänken står små byttor med årets frösådder Allt har grott, fast den dyyyra riddarsporren hade bara 50% grobarhet.

Ute i rabatterna finns vissa växter som varit gröna mest hela vintern. Det här är nunneörten jag fått från Anna (jobbarkompis och trädgårdsvän). Fast jag har för mig att den vissnade ner förra året........ Märkligt, hoppas den inte ska kapitulera.
En temynta jag sådde förra året. Den har varit mer aller mindre grön hela vintern, men nu ser man tydligt nya skott längst ner. Doftar underbart när man tar på bladen.I min trädgård finns EN snödroppe. Varje höst glömmer jag att köpa nya på på våren får jag hålla till godo med denna enda lilla skönhet.


                                         Minipåskliljor på väg upp. Snart snart.............

2 kommentarer:

  1. Jo, det stämmer att den vissnar ner. Men den kommer ganska snart med en ny luftig bladkudde som är kvar över vintern, om jag inte misstar mig.
    Något tips hur man får julrosen att blomma? Min får stora blad men inga blommpr. Vet att den är knusslig men jag köpte ändå en sort som skulle vara lättodlad, påstod de...

    SvaraRadera
  2. Minns inte att jag såg någon bladkudde på nunneörten förra året, men jag kanske inte kollade så noga.
    Har tyvärr inga julrosor. Har för mig att de vill växa i väldränerat och halvskuggigt. Läste också att den kan vara kinkig om man flyttar den och att den då kan ta ett par år på sig till nästa blomning. (jag vet ju att du, liksom jag, flyttar om en del i trädgården).

    SvaraRadera