fredag 17 februari 2012

Vad man INTE ska göra!

Jag beställde alldeles för många frön. Jag som hade bestämt mig för att inte ta mig vatten över huvudet i år. Roligt är det i alla fall att pilla ner frön i jorden och vänta och längta tills de gror.

Eftersom det blev lite fler sorter än jag planerat var det ju viktigare än någonsin att namna alla små sålådor ordentligt. Jag var jätteduktig och skrev namn på locken. Men........
När jag skulle vattna tog jag av tre lock på en gång, duschade såytan och skulle sätta tillbaka locken, bara för att upptäcka att jag lagt alla i en hög utan att ha en susning om vilken som hörde vart. (Nåja, gror det så kan jag nog såsmåningom lista ut vad som är vad)

Plockade fram pelargonernna för att se om de överlevt vinterförvaringen. Varje år är jag duktig och tar in pelargonerna för att rädda dem från frosten Och varje år glömmer jag sedan bort att vattna dem. Hela vintern. Det är för varmt i källaren för att de ska klara sig helt utan vatten. Det är underligt att jag, som är en så´n trädgårdsnörd, så fullkomligt kan glömma just pelargonerna. Men några hade faktiskt överlevt (knappt).

Må gott alla!

Kattis

Är detta anisisop eller vit digitalis?

Några stackare som överlevt min misshandel

Tittar man riktigt noga så finns det liiite liv i dem.